15 d’octubre de 2015

Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes

El Barri de la imaginació

A les biblioteques de Sant Pere de Ribes, aquest curs que acaba de començar hem engegat noves visites escolars amb la voluntat de fomentar la lectura entre els nens i nenes de primer i segon de primària. En aquesta ocasió ens hem centrat en els personatges més emblemàtics de la literatura infantil i juvenil, que tenim a les nostres biblioteques.

Barri de la imaginacióEl Barri de la imaginació, que és com s’anomena la visita de segon, està basat en un Laboratori de lletres i imatges de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers, anomenat “Cartes a personatges desconeguts”. El primer que vam haver de fer va ser crear unes caixes que simulen les casetes dels personatges, i això ho vam poder fer gràcies al Josep, un company de la biblioteca que és tot un artista. Un cop elaborades les caixes i preparada la visita, tocava posar-la en funcionament per primer cop, i ho vam fer el passat dijous 8 d’octubre amb la classe de segon de l’Escola El Pi.

A la primera part de la visita vam presentar tots els personatges que viuen al barri i vam explicar un dels contes. A la segona part, els nens i nenes, en parelles, van tenir una estona per llegir alguns dels llibres protagonitzats pels personatges que havíem presentat. Barri de la imaginació 2Abans de marxar els hi vam repartir una postal a cada nen per tal de que puguin escriure-li al protagonista del conte que van llegir.

La bústia del Bibliol els espera a la sala infantil de la biblioteca, a punt per rebre totes les seves postals!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s