5 de setembre de 2015

Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges

Primeres imatges de la biblioteca Santiago Rusiñol, tancada per les obres de reforma

La Biblioteca Santiago Rusiñol va tancar l’estiu de l’any 2013 per a realitzar unes necessàries obres de reforma i supressió de barreres arquitectòniques.

Després d’aquests dos anys, les obres han finalitzat. No només s’han arreglat els problemes estructurals derivats del pas del temps en un edifici històric i patrimonial, i s’han eliminat totes les barreres arquitectòniques instal·lant un ascensor per a accedir a les plantes superiors, sinó que també s’han recuperat i obert per als usuaris espais i sales que fins ara eren petits magatzems, serveis en desús o zones de treball intern.

Un altre dels aspectes més destacats d’aquesta rehabilitació és el respecte cap a la història de l’edifici i la recuperació i restauració dels elements més destacats. L’exemple més clar el trobem en les rajoles hidràuliques, que tornaran a lluir els seus dibuixos originals amb força dins del conjunt de la biblioteca.

Sala de lectura Biblioteca Santiago Rusiñol

Ara que comença la darrera etapa abans de la reobertura, la biblioteca ha estat protagonista d’un reportatge realitzat per Maricel TV en el què hi veiem les primeres imatges del resultat de les obres, comentades per Albert Barguès, l’arquitecte municipal i director del projecte.

Ens fa il·lusió compartir aquest vídeo, mentre seguim treballant per omplir-la de llibres i de vida de nou.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s