24 de novembre de 2015

Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges

Jornades de Portes Obertes a la biblioteca Santiago Rusiñol 
de SitgesDSC_7993

La biblioteca Santiago Rusiñol està tancada des del juliol de 2013 per a rehabilitar i millorar el seu edifici centenari, originàriament casa de Miquel Utrillo.

Un cop s’han acabat les obres, s’encara la recta final del projecte per a tornar-la a omplir de mobiliari i documents,  i per a posar en marxa les noves tecnologies al servei de les persones.

DSC_8403

DSC_7995

Però abans de la reobertura de la biblioteca,
l’Ajuntament de Sitges ha volgut obrir les seves portes a tota la ciutadania per a mostrar el resultat d’unes obres que ens fan redescobrir els elements d’un edifici noucentista, i que han anat més enllà de l’objectiu bàsic de fer una biblioteca totalment accessible i de reforçar les estructures malmeses per l’ús i el temps.

El passat 16 d’octubre es va fer la primera Jornada de Portes Obertes. Tothom que s’hi va voler acostar es va poder passejar lliurement per les diferents sales i espais de la biblioteca, o bé seguir les explicacions de l’arquitecte Albert Bargués, responsable del projecte, en les visites guiades de les 10h, 12h, 16h i 18h.DSC_8030

Davant de l’èxit de la primera jornada, aquest passat dissabte 21 de novembre se’n va organitzar una altra amb el mateix format.

DSC_8027Les visites guiades començaven davant de la façana per a situar els assistents en les característiques del noucentisme que després es poden veure a l’interior. Un cop dins de la casa, es feia un recorregut per totes les sales de les tres plantes, explicant com s’ha anat fent la rehabilitació i els aspectes més destacats de cada espai.

Els comentaris més escoltats per part dels visitants durant les dues visites han estat dedicats als paviments de rajoles hidràuliques, que s’han conservat o restaurat seguint els dissenys originals; als colors de les parets que combinen amb el terra, i juguen amb la llum que entra creant un tons diferents durant tot el dia; i a l’obertura i descobriment de nous espais que eren magatzems i ara es gaudiran en lliure accés.DSC_8425

Aquestes visites han estat una bona oportunitat de veure un edifici històric, molt conegut i estimat com a biblioteca, però que ara la seva buidor en ressalta el valor patrimonial.

DSC_8000      DSC_8003

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s