Cloenda

El dia a dia a la biblioteca

L’Any de les Biblioteques ja ha finalitzat. Han estat dotze mesos on les biblioteques han pogut celebrar amb orgull quina és la seva missió a la societat actual, un any on la seva visibilitat ha estat més evident, un període on molts ciutadans les han descobertes per primer cop i molts d’altres les han continuat gaudint.

Les biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf es van voler sumar a aquesta iniciativa aportant aquest granet de sorra, explicant el nostre dia a dia tal i com es feia en els orígens de totes les biblioteques públiques catalanes, fent un homenatge a totes les bibliotecàries que van ser pioneres al nostre país i que no defallien en la seva tasca, malgrat la duresa dels temps que els va tocar viure.

En aquest blog hem intentat recrear el que explicaven els antics diaris de les biblioteques, no tant en relació a la feina més tècnica, sinó que hem volgut plasmar les impressions i les anècdotes que s’esdevenen a l’interior de les nostres biblioteques. Així s’ha parlat de lectures, d’emocions, de celebracions, d’espots publicitaris , d’encabir 1.168 llibres dins d’un cotxe, de jubilacions, d’actes solidaris, de laboratoris de lectura, de parcs naturals, d’obres de millora als edificis, de jornades de portes obertes…

L’essència de la biblioteca pública actual no ha canviat tant de la que l’any 1914 va portar a Eugeni d’Ors a iniciar aquest projecte bibliotecari de país. Els temps han canviat, i molt, la tecnologia ha canviat i està canviant la manera d’entendre el món, però el que impulsa als bibliotecaris a creure en la seva feina, a creure en la gran tasca d’apropar la cultura i el coneixement a tots els ciutadans, això continua igual que fa 100 anys.

Tot i així, ens hem de reinventar i ens hem d’adaptar als nous temps. Les biblioteques han de continuar la seva tasca en la nova societat. I en aquest sentit també hem participat, recentment,  en un projecte engrescador vinculat a la Viquipèdia: Bibliowikis: un bibliotecari, una referència, una campanya internacional #1Lib1Ref (de l’anglès One Librarian, One Reference), que es va dur a a terme del 15 al 23 de gener de 2016, on bibliotecaris d’arreu del món van fer servir la seva expertesa per afegir una referència bibliogràfica a un article de la Viquipèdia.

http://bibliotecatib.blogspot.com.es/2016/01/les-biblioteques-de-lalt-penedes-i-el.html

Amb aquest post tanquem el blog “El dia a dia de la biblioteca”. Ens podreu continuar seguint a través dels blogs i de les diferents xarxes socials de les biblioteques que han participat.

Fins aviat!

Biblioteques públiques de l’Alt Penedès i el Garraf

lectura

Deixa un comentari