5 de juny de 2015

Bibliobús El Castellot

Treballar en un bibliobús et permet gaudir d’una gran varietat de paisatges. Els qui tenim el plaer de treballar-hi, quan ens llevem pel matí, el primer que ens preguntem és: Quin dia és avui? A on em toca anar?

Quan arribem al local de Vilafranca del Penedès que compartim els bibliobusos Montau i Castellot, és quan comença la jornada laboral, a les 10 del matí. Allà coincidim les quatre persones que treballem en els dos bibliobusos: dos bibliotecàries i dos tècnics auxiliars-conductors.

Avui ens toca anar a La Granada, que està molt a prop de Vilafranca, abans de les 11 ja hem arribat. Mentre el Josep connecta els cables elèctrics i telefònics, jo engego els ordinadors i entro els codis per obrir el Sierra, el programa de gestió bibliotecària. Entre els dos organitzem el bibliobús per dins perquè tot estigui a punt. Obrim els correus electrònics, per veure els missatges nous i per estar connectats amb Gerència de Biblioteques, amb la resta de biblioteques de la Xarxa i amb el món mundial.

És difícil resumir un matí al bibliobús, perquè hem d’anar intercalant el treball intern amb l’atenció als usuaris. Els treballs que anem fent durant el matí amb el Josep són:

Durant el matí van arribant els usuaris, que ja són com de la família, la família del Castellot: nens i nenes de l’escola que venen durant l’estona de pati amb l’esmorzar en una carmanyola. La Mónica, una usuària molt fidel que ens reserva la pel·lícula d’E.T. i es connecta una estona a l’ordinador d’ús públic. També ve un nen que ens demana si tenim el Quixot, i busquem si hi ha una versió infantil a la Torras i Bages per reservar-li.

El matí ha passat volant… Recollim a les 13:30 i tornem cap a Vilafranca. Al local tenim una sala on podem menjar. De les 14 fins les 15 hores dinem i parlem una estona. Un cop dinats i fins que no sortim, ens hi posem una altra vegada amb el treball intern. Aquesta tarda ens toca anar al poble de Canyelles. Hi estarem allà fins les 19 hores, atenent als usuaris i fent treball intern divers. També són molt diversos els usuaris que s’apropen al bibliobús: nens i nenes, avis i àvies, mares i pares,… Cadascú amb els seus gustos, les seves preferències i les seves aficions. I a cada un d’ells els hi dediquem atenció, conversació i somriures.

És hora de recollir i tornem una altra vegada cap a Vilafranca al local dels bibliobusos. Saludem als companys del Bibliobús Montau i ens quedem una estona fent algunes feines: baixem les reserves del dia, pugem les del dia següent, baixem els documents que hem seleccionat i localitzat per portar al magatzem… També aprofitem per parlar una estona amb els companys del Montau.

Acabat el dia, arriba el moment de marxar cap a casa… Demà ja serà un altre dia, un altre camí i un altre poble amb el bibliobús El Castellot.

Bibliobús_El_Castellot

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s